Η «Πλαστικά Κ.Κοτρώνης» απέσπασε τις προηγούμενες ημέρες και δύο σημαντικές διακρίσεις. Η πρώτη αφορά στα Diamonds of the Greek Economy 2019 και η δεύτερη στο βραβείο που έλαβε στα Packaging Innovation Awards 2019.
Στα διαμάντια της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Για ακόμη μία χρονιά η Εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στα διαμάντια της ελληνικής επιχειρηματικότητας και προς τούτο έλαβε διάκριση στον καταξιωμένο θεσμό αριστείας Diamonds of the Greek Economy 2019.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Grande Bretagne Hotel Athens, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του πρώην Αν. Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αλλά και 600 και πλέον επιχειρηματιών, εκπροσώπων επιχειρήσεων και εκπροσώπων των σημαντικότερων επιχειρηματικών φορέων της χώρας.
Στα βραβεία “Diamonds” τιμώνται οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που έχουν αξιολογηθεί με αυστηρά κριτήρια από το επιτελείο της New Times, τα οποία στηρίζονται σε συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες. Σημειώνεται ότι, για το έτος 2019 αξιολογήθηκαν συνολικά περί τις 10.000 επιχειρήσεις βάσει του κύκλου εργασιών τους.
Η καινοτομία σε πρώτο πλάνο
Η συσκευασία θρυμματισμένης φέτας σε κύβους που αποτελεί καινοτόμο προϊόν της Εταιρείας βραβεύτηκε στην κατηγορία “Packaging that saves food” στο πλαίσιο των Packaging Innovation Awards 2019. Το βραβείο παρέλαβαν από το μέλος της Κριτικής Επιτροπής Κωνσταντίνο Κυριάκο, η υπεύθυνη ΕΚΕ και Επικοινωνίας Έμυ Παπαδούλα και ο Project Manager Λουκάς Λεονάρδος.
Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι εταιρειών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, ενώ τη Διοργάνωση επιμελήθηκε και συντόνισε η Boussias Communications με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ).
Σημειώνεται πως, η βραβευμένη barrier συσκευασία της Εταιρείας διακρίθηκε για την επαυξημένη λειτουργικότητα, καθώς το ανακλινόμενο πώμα (flip-top) παρέχει τη δυνατότητα εύκολης τροφοδοσίας της επιθυμητής ποσότητας τροφίμου χωρίς απώλειες και χωρίς χρήση βοηθητικού σκεύους. Επιπλέον, η δυνατότητα χρήσης ετικέτας με ιδιότητες φραγής οξυγόνου ή/και UV ακτινοβολίας συμβάλει στη σημαντική παράταση διάρκειας ζωής του τροφίμου και στη διατήρηση της γεύσης. Προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις, η συγκεκριμένη συσκευασία καταγράφει ιδιαίτερα σημαντική διείσδυση σε αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.