Μία πρωτόγνωρη εμπειρία που ανοίγει νέους δρόμους εξωστρέφειας
Στην κορυφαία διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «Anuga 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως και τις 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας, συμμετείχε η επιχείρηση μελιού Stiliaras Honey από την Ναύπακτο, με τους εκπροσώπους της να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
Το παρών δόθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στόχος ήταν οι επιχειρηματικές συναντήσεις, δημιουργώντας εξαγωγικές προοπτικές.
Η φετινή διοργάνωση επανέφερε την επισκεψιμότητα σε προ-covid επίπεδα, με περισσότερους από 7.900 εκθέτες από 118 χώρες και 140.000 επισκέπτες από 200 χώρες. Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα καθιστούν την ANUGA 2023 μία από τις πλέον επιτυχημένες στη πολύχρονη πορεία της έκθεσης. Από τις 7 έως και τις 11 Οκτωβρίου, πλήθος επαγγελματιών και διαμορφωτών γνώμης επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της καμπάνιας για να ενημερωθούν σχετικά με τα εκλεκτά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας.
Όπως δήλωσε στην «ε» ο Γιάννης Στυλιαράς ή συμμετοχή του στην εν λόγω έκθεση ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για το μέγεθος της επιχείρησης, αποτελώντας όμως ένα βήμα που χρόνια πριν είχε μελετηθεί. Αυτή ήταν η δεύτερη έξοδος στο εξωτερικό, σε επίπεδο έκθεσης, μετά από εκείνη της Αγγλίας σε έκθεση βιολογικών προϊόντων, στόχος της οποίας είναι η τόνωση της εξωστρέφειας, για την οποία άλλωστε έχουν ήδη γίνει αρκετά βήματα. Τα προϊόντα άλλωστε της επιχείρησης ταξιδεύουν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μερικές εκ των οποίων είναι η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Αμερική, η Ολλανδία, η Γερμανία κ.α. «Το βλέμμα μας βρίσκεται διαρκώς και προς το εξωτερικών και σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε συμμάχους την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Αιτ/νίας», δήλωσε ο Γ. Στυλιαράς, τονίζοντας όμως πως και σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν ακόμα περισσότερο.