Θέμα της εβδομάδας που πέρασε ο ανασχηματισμός στο δήμο Ναυπακτίας, οι επιλογές του δημάρχου Βασίλη Γκίζα μέσω των οποίων μοιράστηκαν αρμοδιότητες και ευθύνες για τον επόμενο χρόνο. Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε πως μιλάμε για την πλέον κομβική χρονιά του δήμου, καθώς με το που θα πατήσουμε το πόδι μας στο 2023, τότε θα σημάνει και η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διάβασαν με το δικό τους τρόπο την κατανομή των ρόλων, ενώ έως ώρας αγνοούμε σε επίσημο επίπεδο την άλλη, την επίσημη… φωνή. Το γιατί δηλαδή ο δήμαρχος επέλεξε να κάνει αυτές τις αλλαγές, ποια η φιλοσοφία που τον οδήγησε στις συγκεκριμένες αποφάσεις και ποιες οι στοχεύσεις του. Διότι κάθε τέτοια στιγμή συνεπάγεται πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ένα μήνυμα προς την κοινωνία.
Ένας ανασχηματισμός δεν είναι, ή μάλλον δεν πρέπει να είναι, μία αλλαγή ρόλων για να πούμε απλώς ότι κάτι αλλάξαμε, κι αυτό, από τη στιγμή που ο Β. Γκίζας δεν έχει βγει να μιλήσει, είναι κυρίαρχο ως αίσθηση, μαζί φυσικά με κάποιες από τις εξηγήσεις που δίνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε τις αλλαγές θα πρέπει καταρχάς να θέσουμε μια βάση στο συλλογισμό μας με το εξής ερώτημα: Τι περιθώρια κινήσεων είχε ο δήμαρχος βάσει του ανθρώπινου δυναμικού που έχει στη διάθεσή του; Η απάντηση είναι… ελάχιστα.
Είναι γεγονός, πως η σκέψη των περισσότερων οδηγείται στις ισορροπίες μεταξύ των παρατάξεων που συνδιοικούν, προσωπικά όμως θα έλεγα ότι ζήτημα τέτοιο δεν τίθεται, αφού η ανάγνωση των αλλαγών που έγιναν περισσότερο στις εντός της δικής του παράταξης ισορροπίες δείχνουν.
Τι έχουμε λοιπόν, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια. Ένα δήμο που κάνει ανασχηματισμό χωρίς να μας εξηγεί το πως και γιατί και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία οδηγεί την όποια ανάγνωση περισσότερο στο πως η ομάδα θα συνεχίσει απρόσκοπτα, μόνο που μένει κενό το προς τα που. Κι όσο η απάντηση δεν μας δίνεται για να καταλάβουμε ότι αυτό το… «που» είναι η καλύτερη παραγωγή έργου, τόσο ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι αυτό το… «που» είναι η διατήρηση της συνοχής με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες. Κι αυτό δεν είναι πολιτικά καθόλου κολακευτικό συμπέρασμα…
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»