Thursday, March 13, 2025
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Θα μου χαρίσεις τα μαλλιά σου;-Σημαντική εκδήλωση σήμερα στη Ναύπακτο

spot_img

Η Ένωση Κουρέων – Κομμωτών Ναυπάκτου και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας συνδιοργανώνουν τη Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00μ.μ. στη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου εκδήλωση με τίτλο «Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;»
Στην εκδήλωση θα γίνει  η παρουσίαση του εθελοντικού  προγράμματος δωρεάς μαλλιών για δημιουργία περουκών, οι οποίες στην συνέχεια δανείζονται δωρεάν σε συνανθρώπους μας που νοσούν.  Στην διάρκεια αυτής της σημαντικής  εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ των  άλλων, ομιλίες από διακεκριμένους γιατρούς και εθελοντές ασθενείς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και κόψιμο μαλλιών σε εθελόντριες μαθήτριες.
Να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης  θα πραγματοποιηθεί και δειγματοληψία για τη δωρεά μυελού των οστών από το ΚΕΔΜΟΠ για όσους το επιθυμούν.
Η εκδήλωση θα γίνει με την συμμετοχή του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου αγκαλιάΖΩ, του ΚΕΔΜΟΠ- χάρισε ζωή, και της εθελοντικής ομάδας ΣΥΝάνθρωποι. Τη παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σιορώκου.
Η πρωτοβουλία της Ένωσης
Σε δηλώσεις της στην «ε» η πρόεδρος του Ένωσης Κουρέων-Κομμωτών Ναυπάκτου, και ταυτόχρονα Γ. Γρ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λένα Ελευθεράκη σημείωσε πως ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος της περιοχής εδώ και δύο χρόνια έχει μπει στη διαδικασία συλλογής μαλλιών, με στόχο την παροχή στη συνέχεια βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη την περούκα. Μάλιστα, όπως μας είπε, τώρα ήρθε η ώρα να πάει την πάει ένα βήμα πιο μπροστά, αναλαμβάνοντας η Ένωση πιο σημαντικό και ενεργό ρόλο.
Πιο συγκεκριμένα μετά από συνεργασία που αναπτύσσει με εργαστήριο στην Αθήνα, θα αποστέλλει σε αυτό τα μαλλιά που θα συλλέγει και με πολύ χαμηλή τιμή ακολούθως θα παίρνει την περούκα για να κάνει το ίδιο το Σωματείο τη δωρεά σε άτομο στην πόλη της Ναυπάκτου. Η κ. Ελευθεράκη τόνισε πως το μόνο που θα απαιτείται θα είναι μία υπεύθυνη δήλωση από αυτόν-η που θα την παραλαμβάνει, για να την επιστρέψει αργότερα όταν και θα σταματήσει τη χρήση της. Από εκεί η περούκα θα απολυμαίνεται, θα στέλνεται στο εργαστήριο για τις απαραίτητες συμπληρώσεις, για να έρθει μετά και πάλι στα χέρια του Σωματείου ώστε να δοθεί σε άλλο άτομο. Σημαντική παράμετρος το ότι δεν θα εξετάζονται οικονομικά κριτήρια δικαιούχων, καθώς όπως χαρακτηριστικά μας είπε από τη μία, η όλη διαδικασία για έναν ασθενή είναι κοστοβόρα, ενώ και από την άλλη μπροστά σε μία ασθένεια όλοι θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.  Η τάση αυτού του είδους της διαχείρισης, κατά τα λεγόμενα της προέδρου, είναι σε άνθηση ανά την Ελλάδα, καθώς όλο και περισσότερα Σωματεία την ακολουθούν παίρνοντας τα ίδια τη διαχείριση των περουκών στα χέρια τους.
Λ. Ελευθεράκη: «Αναγκαία η στήριξη του εγχειρήματος»
Καταλήγοντας η κ. Ελευθεράκη μέσω της «ε» απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών στην εκδήλωση της Κυριακής, σημειώνοντας τη σημασία της για πάρα πολλούς λόγους, καθώς θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, τόσο για όλα τα παραπάνω, όσο και για τη διαχείριση της ασθένειας στον τομέα της ψυχολογίας από την πλευρά των ασθενών. Η παρουσία ειδικών επιστημόνων, άλλωστε, μπορεί να εγγυηθεί τη σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος, το οποίο, όμως, να σημειώσουμε, θα πρέπει να τύχει και της στήριξης του συνόλου της κοινωνίας σε βάθος χρόνου, φορέων και πολιτών, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί στο βαθμό που πρέπει.
Η σημασία της ψυχολογίας
Στην «ε» όμως μίλησε και η Μαρία, μία συμπολίτισσά μας η οποία πέρασε από τη βάσανο της ασθένειας, άρα και από διαδικασία του να χάσει τα μαλλιά της. «Είναι πολύ σημαντική αυτή η εκδήλωση», μας είχε για τη διοργάνωση της Κυριακής, τονίζοντας πως ο κόσμος θα πρέπει να την παρακολουθήσει καθώς πλέον αυτού του είδους τα ζητήματα καλούνται αργά ή γρήγορα να τα αντιμετωπίσουν οι περισσότερες οικογένειες. «Η ψυχολογία ενός ασθενούς είναι το 50% μίας θεραπείας», μας είπε, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η εικόνα μας είναι ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα, αφού αποτελεί τον καθρέπτη μας, γι’ αυτό και στην περίπτωση που αναφερόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα γίνει η διαχείρισή της. «Πρέπει να στηριχτεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ένωσης», κατέληξε στο μήνυμά της η Μαρία μέσω της «ε», δηλώνοντας ενεργά παρούσα, ως ένας άνθρωπος άλλωστε που ξέρει από τη δική της εμπειρία το πόσο σημαντική είναι.