Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από Επιθεωρητές ΕΑΔ και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, και στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Ναύπακτο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διαπιστώθηκε πλήρης συμμόρφωση με τις επιταγές του νόμου.
Μάλιστα άξιο αναφοράς είναι πως στο δελτίο τύπου της Αρχής η πόλη της Ναυπάκτου αναφέρεται στις περιπτώσεις εκείνες όπου μαζί με την Καλλιθέα, το Κουκάκι και την Κάτω Αχαΐα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να συνεργάζονται άψογα, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνηθίζει, ενώ δεν υπάρχουν και οι αντιδράσεις των πρώτων ημερών.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το διάστημα 6/1-16/1:
- Από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86 % των περιπτώσεων
- Από το σύνολο των 50 παραβάσεων που κατεγράφησαν μόνο 8 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν .
- Βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 38.800€
Όσον αφορά την πόλη της Ναυπάκτου για τους ελέγχους που έγιναν στις 6 Ιανουαρίου αναφέρονται τα εξής:
Ελέχθησαν 17 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) χωρίς να καταγραφεί καμία παράβαση με κάποιους θαμώνες να καπνίζουν εξωτερικά παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν βρέθηκε κανένας καπνίζων σε εσωτερικό χώρο. Η συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ήταν άψογη ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνηθίζει χωρίς να υπάρχουν οι αντιδράσεις των πρώτων ημερών.